ул. Мирослав Крлежа бр. 51-2/4 1000 Скопје Република Македонија contact@kks.org.mk +389 (0)70 268 608

Изложени фотографиите од проектот “Културно историски споменици во општина Македонски Брод”

Од 13ти Јануари 2022 година во просториите на Домот на културата во Македонски Брод се изложени фотографиите од проектот “Културно историски споменици во општина Македонски Брод” изработени во 2020 година со финансиска поддршка од Министерството за култура.

На изложените 47 фотографи се преставени дел културно историските споменици односно цркви, манастери, археолошки локалитети, споменици и спомен обележја, на територија на Македонски Брод.

Изложбата ќе биде поставена до 20ти јануари 2022 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *