ул. Мирослав Крлежа бр. 51-2/4 1000 Скопје Република Македонија contact@kks.org.mk +389 (0)70 268 608

Изложба на фотографии од културно историските споменици во Општина Македонски Брод во Центарот на културата во Кичево

На 18ти Февруари 2022 година во ликовната галерија на Центарот на културата во Кичево во 18:30 часот ќе биде отворена изложбата на фотографии од проектот “Културно историски споменици во општина Македонски Брод” изработен во 2020 година со финансиска поддршка од Министерството за култура.

На изложбата ќе бидат изложени 47 фотографи преку кои ќе бидат преставени дел од недвижното културно и историско населедство односно цркви, манастери, археолошки локалитети, споменици и спомен обележја, на територија на Македонски Брод.