ул. Мирослав Крлежа бр. 51-2/4 1000 Скопје Република Македонија contact@kks.org.mk +389 (0)70 268 608

Виртуелна прошетка на црквата Св. Богородица Пречиста, с. Калишта, општина Струга

На брегот на Охридското езеро во природен карпест амбиент се наоѓа манастирот на Раѓањето на Пресвета Богородица познат како Калишки манастир. Манастирот го сочинуваат пештерската црква посветена на Раѓањето на Пресвета Богородица од XIV век, новата црква на Раѓањето на Пресвета Богородица обновена во 1977 година, црквата на Светите апостоли Петар и Павле изградена во 1990 година и параклис посветен на свети Теодор Тирон играден во 2002 година.

За да ја погледнете виртуелната прошетка на цел екран притиснете тука